PR Archives:  LatestBy Company By Date


Press Release -- September 9th, 2010
Source: Telecity Group
Tags: Datacenter, DWDM, Exchange, Video, VoIP

Eerste AMS-IX extentie-locatie gerealiseerd bij TelecityGroup Nederland

10 gigabit AMS-IX-poorten nu ook beschikbaar op TelecityGroups Amstel Business Park


Engineers van TelecityGroup en AMS-IX hebben de constructie van AMS-IX’ allereerste extentie-locatie afgerond. TelecityGroups Amstel Business Park datacenter heeft de primeur. Door de inzet van de nieuwste beschikbare technologie, op basis van DWDM, heeft Amstel Business Park een zelfde functie als elke andere locatie met een AMS-IX Point of Presence. Hiermee speelt Nederlands grootste internet exchange AMS-IX in op de aanhoudend groeiende vraag naar aansluiting op haar peering-platform.

AMS-IX CEO Job Witteman: “Voor ons als peering-platform is het belangrijk om een grote diversiteit aan geschikte co-locatie-partners aan onze klanten aan te bieden. Tegelijkertijd willen we voorop blijven lopen wat betreft innovaties binnen de datacenterbranche. TelecityGroups Amstel Business Park is een van de meest geavanceerde datacenters in Amsterdam. Een aantal van onze leden gaf al in een vroeg stadium aan graag beschikbaarheid van onze diensten daar te zien. Met deze nieuwe oplossing zijn we in staat onze succesvolle samenwerking uit te breiden naar het nieuwste TelecityGroup datacenter.”

Alexandra Schless, Algemeen Directeur TelecityGroup : “Omdat wij continu streven naar optimale connectiviteit voor onze klanten stond een aansluiting op het AMS-IX peering platform vanuit ons nieuwste datacenter Amstel Business Park al geruime tijd op ons verlanglijstje. Wij zijn er uitermate trots op dat wij deze aansluiting nu kunnen bieden. De nieuwe AMS-IX extentie-locatie markeert tevens onze derde mijlpaal van dit jaar in onze relatie met AMS-IX, na de verdubbeling van het aantal connectiepunten in februari en het verkrijgen van het AMS-ix certified keurmerk in april.

Over AMS-IX

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) is een neutraal en onafhankelijk not-for-profit Internetknooppunt. Het biedt diensten aan sinds het begin van de jaren negentig. AMS-IX is een van de grootste internetknooppunten ter wereld. Zo’n 350 Internet gerelateerde partijen komen er samen om onderling internet verkeer meer dan 940 Gigabit per seconde uit te wisselen. Het AMS-IX platform biedt non-blocking peering services van hoge kwaliteit voor alle typen IP-verkeer, of het nu gaat om traditionele data, VoIP of video.

http://www.ams-ix.net

PR Archives: Latest, By Company, By Date