PR Archives:  LatestBy Company By Date


Press Release -- January 7th, 2010
Source: Telecity Group
Tags: Datacenter

Davilex klanten kunnen veilig online boekhouden dankzij Devault en TelecityGroup

Devault en Davilex brengen online diensten onder in PCI DSS gecertificeerd datacenter TelecityGroup


Amsterdam / Houten / Culemborg, 7 januari 2010 – Devault brengt de IT-infrastructuur voor de webbased administratiesoftware van Davilex onder in TelecityGroup’s meest recente datacenter Amstel Business Park. Alleen TelecityGroup voldeed perfect aan alle eisen en wensen van Devault en Davilex zoals uitgebreide certificering (ISO 9001, 27001 en PCI DSS), energie-efficiëntie en knowhow. Davilex verwacht haar portfolio aan webbased administratiesoftware in 2010 te kunnen lanceren.

Devault is als het ware een ICT-‘nutsbedrijf’ met de missie dat MKB’ers net zo over backoffice-systemen moeten kunnen beschikken als over water of stroom. Devault heeft daarom het beschikbaar stellen van innovatieve ICT-faciliteiten aan MKB-bedrijven tegen een betaalbare prijs tot haar doel gesteld. Ondersteund door een netwerk van gekwalificeerde partners biedt Devault haar klanten een abonnement op IT en telefonie, inclusief netwerken, verbindingen en beheer. Daarbij kunnen klanten kiezen om de standaard geïntegreerde modules geheel online af te nemen of op locatie te houden, of een combinatie hiervan, waarbij ze wel volledig worden beheerd door Devault. Het concept slaat goed aan, getuige de 22 klanten die Devault in 1 jaar tijd heeft kunnen aansluiten.

Davilex is reeds in een verregaande fase met het ontwikkelen van een webbased versie van zijn suite aan financiële administratieve software voor MKB, verenigingen en stichtingen. De eerste diensten moeten in 2010 gelanceerd worden. Voor het adviseren en begeleiden in het voortraject en het beheren van een datacenter- en internetinfrastructuur, selecteerde Davilex na een uitvoerig onderzoek het ICT-bedrijf Devault. Devault had net het grondige selectietraject afgerond voor haar eigen hosting platform. TelecityGroup stak met kop en schouders boven de andere partijen uit. Marcel Vonk, mede-oprichter van Devault: “Tot onze verbazing zijn er nog genoeg datacenters die niet kunnen aantonen dat ze aan basiseisen als certificeringen voldoen. En kunnen ze dat wel, dan is het vaak een kwestie van ‘’u vraagt, wij draaien’. TelecityGroup overtuigde ons direct. Niet alleen omdat zij aan alle eisen en wensen voldoen, maar omdat zij meteen hun toegevoegde waarde toonden door suggesties te doen wat betreft de door ons voorgestelde architectuur.”

Ray van de Mortel, CEO van Davilex: “Wij hebben als doelstelling dat elke ondernemer inzicht moet kunnen hebben in zijn eigen boekhouding. Onze webbased financiële administratiesoftware zal daartoe absoluut bijdragen. Maar dan moeten ondernemers er wel zeker van kunnen zijn dat hun gegevens optimaal beveiligd zijn. Devault hebben wij gekozen als partner om de inhoudelijke kennis en begeleiding die ze hierbij kunnen bieden. Devault ontwierp een passende architectuur, richtte de infrastructuur in en stelt een platform beschikbaar dat beantwoordt aan de behoefte van onze klanten. De certificeringen van TelecityGroup zijn daarbij onmisbaar. Dat Amstel Business Park ook nog een van de meest energie-efficiënte datacenters van Nederland is, past heel goed bij onze eigen doelstelling om zo verantwoord mogelijk te ondernemen.”

Alexandra Schless, algemeen directeur TelecityGroup Nederland: “Zowel Devault als Davilex illustreren, op hun eigen manier, de richting waarin de ICT-markt voor het mkb zich beweegt. Devault is een netwerkorganisatie pur sang, die inzet op online activiteiten. Zij ondersteunen daarmee ook Davilex die als traditionele softwareleverancier webbased diensten aan haar portfolio toevoegt. Als datacenter zijn we er trots op dat we zowel Devault als Davilex in de uitbreiding van hun activiteiten van dienst kunnen zijn.”

PR Archives: Latest, By Company, By Date