PR Archives:  LatestBy Company By Date


Press Release -- November 15th, 2023
Source: bulk-infrastructure
Tags:

MEKO velger Bulk Industrial Real Estate

Hero background image

(Oslo, 13. november 2023)

MEKO, som står bak merkevarene Mekonomen, MECA og BilXtra, har valgt Bulk Industrial Real Estate som samarbeidspartner.

MEKO samler nå lager og logistikk i et nytt helautomatisk sentrallager i Bulk Park Vestby, utenfor Oslo.

Det nye anlegget vil samle MEKOs varehåndtering i Norge og forventes å gi forbedret service og tilgjengelighet for kundene. Lageret på ca. 32 000 kvadratmeter skal overleveres i februar 2025 og det planlegges å være i full drift i slutten av 2025.

– Dette er ett stort og viktig steg. I sentrallageret kommer vi til å benytte toppmoderne automatiseringsteknologi som gir betydelig kortere leveringstider til verkstedene i hele Norge, noe som vil være en stor fordel for våre partnere og bileiere. Med et stort effektivt sentrallager i tillegg til et bredt nettverk av ekspresslagre i hele landet og sterke verkstedskonsepter vil vi stå svært godt rustet til å løse verkstedeierens behov for fremtiden, sier Geir Hoff, sjef for Mekonomen Company.

– Vi gleder oss til å bygge og drifte MEKOs nye sentrallager, som vil bli en av Norges mest høyteknologiske og effektive lager- og logistikkbygninger når det er ferdigstilt, sier Nina Hage, leder av Bulk Industrial Real Estate.

-Vi har gjennomgått en lang og grundig planleggingsprosess sammen med MEKO for å sikre at bygget dekker deres behov både i dag og i lang tid fremover, sier Dag Klem, VP Sales Nordic i Bulk Industrial Real Estate.

Byggestart planlegges til 2024 med full utnyttelse fra slutten av 2025.

Bygget skal utvikles i tråd med Bulks klare fokus på bærekraft. Den nyutviklede eiendommen vil også bli BREEAM-sertifisert og vil ha solceller på taket med sikte på å forsyne leietaker med grønn strøm.

MEKO er ledende på det frie ettermarkedet for bil i Norge gjennom selskapene Mekonomen Company og Sørensen og Balchen, hvor merkevarene MECA, Mekonomen og BilXtra inngår. Hittil har varehåndteringen for disse virksomhetene skjedd i separate lager og med støtte fra det svenske automatiserte sentrallageret i Strängnäs. Nå samles all varehåndtering for Norge strategisk i Vestby.

Bulk Industrial Real Estate skal være Skandinavias ledende eiendomsutvikler av lager-, logistikk- og industribygg ved å tilby suverene lokasjoner med strategisk beliggenhet og bærekraftige logistikkløsninger, tilpasset et marked i rask endring.

Med tilgjengelige tomter, moderne bygg og en profesjonalisert prosess, leverer Bulk Industrial Real Estate et innovativt, fleksibelt logistikkprodukt, og viser seg som en klasseledende rådgiver og samarbeidspartner. Bulk Industrial Real Estate har siden starten i 2006 bygget, og har under oppføring, mer enn 500 000 kvadratmeter industribygg.

For mer informasjon, kontakt:

Dag Klem, VP Sales Nordic, Bulk Industrial Real Estate, +47 96902957, Dag.Klem@bulk.no

Geir Hoff, administrerende direktør, Mekonomen Company Norge, +47 924 25 175, geir.hoff@mekonomencompany.no

PR Archives: Latest, By Company, By Date