PR Archives:  LatestBy Company By Date


Press Release -- November 2nd, 2015
Source: Telecity Group
Tags:

TelecityGroup opent nieuw 9.6 MW datacenter in Amsterdam om groeiende digitale economie van de stad te ondersteunen

Nieuwe faciliteit maximaliseert energie-efficiëntie door innovaties in design
TelecityGroup, een toonaangevende leverancier van datacenterdiensten, kondigt vandaag de opening van AMS 6 aan, haar zesde datacenter in Amsterdam. De nieuwe datacenterfaciliteit van 6.000 vierkante meter zal 9.6 megawatt (MW) aan nieuwe klantcapaciteit bieden in een van Europa’s vooraanstaande digitale hubs, wat eveneens een epicentrum van internationale connectiviteit is. AMS 6 is gebouwd op basis van doordacht design en maximaliseert de energie-efficiëntie; het datacenter zal vanaf de lancering een ontwerp Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,20 hebben.
De vraag naar colocatie in Amsterdam blijft de andere Europese regio’s overtreffen. AMS 6 is ontworpen en gebouwd om de klant capaciteit te bieden, die nodig is om de continue groei van een van Europa’s meest prominente digitale economieën te blijven ondersteunen.
Voor AMS 6 is een reeks designverbeteringen doorgevoerd om de energie-efficiëntie te maximaliseren. Door de minder energie-efficiënte koelers te vervangen, profiteert AMS 6 van vrije koeling wat een enorme efficiëntie oplevert. Daarnaast is TelecityGroup’s grootste Aquifer Thermal Energy Storage (ATES) installatie in de koelinginfrastructuur geïncorporeerd, een systeem dat succesvol geïntroduceerd is in het eerder gebouwde datacenter AMS 5. ATES is een innovatieve thermische technologie die gebruikmaakt van natuurlijk opgeslagen grondwater in ondergrondse lagen van waterdoorlatend gesteente, welke gevonden worden in de unieke Amsterdams geografie.
In het nieuwe datacenter is ook de connectiviteit geoptimaliseerd. Er is rekening gehouden met behoeften van carriers en klanten om de efficiëntie en kwaliteit van de interne bekabeling te maximaliseren. Door het aantal verbindingspunten te verminderen, wordt een efficiëntere en snellere connectiviteit gerealiseerd, met een verbeterde signaalsterkte. Met hoge connectiviteit en de geschiktheid voor high-density apparatuur is AMS 6 in staat om op te schalen naar de wensen die gepaard gaan met de groeiende digitale economie.
Alexandra Schless, Vice President Western Europe & Managing Director van TelecityGroup Nederland: “Door de gunstige geografische ligging en de aantrekkelijke zakelijke omstandigheden is Amsterdam een van de belangrijkste knooppunten voor internationale connectiviteit. Met de opening van AMS 6 kunnen we blijven we garanderen dat TelecityGroup de groei van de bruisende digitale economie kan blijven faciliteren met datacentercapaciteit.”

PR Archives: Latest, By Company, By Date