PR Archives:  LatestBy Company By Date


Press Release -- October 3rd, 2011
Source: Telecity Group
Tags: Datacenter, Exchange

NL-ix en TelecityGroup sluiten contract voor AMS 5

Expansie van Internet in Nederland gewaarborgd


TelecityGroup, leverancier van netwerkonafhankelijke datacenters en NL-ix , één van ’s werelds grootste Internet Exchanges, hebben vandaag een contract gesloten voor het uitbreiden van de capaciteit van NL-ix in  de bestaande datacenters van TelecityGroup én in het nieuwste datacenter van TelecityGroup in aanbouw, AMS 5.  Het gebruik van internet is de laatste jaren explosief gestegen en beide partijen verwachten dat dit de komende jaren niet zal verandereren. Om in te spelen op de toenemende vraag naar verbindingen en capaciteit bouwt TelecityGroup AMS 5, een nieuw 9 MW datacenter van 6.000m2 klant-oppervlak in Amsterdam Zuid-Oost. NL-ix zal  daar vanaf de oplevering direct haar dienstverlening aanbieden. Met deze samenwerking waarborgen beide partijen de expansie van het Internet in Nederland.

Quote Alexandra Schless, Algemeen Directeur TelecityGroup:
“NL-ix behoort tot de belangrijkste internet exchanges in de wereld en is zowel in Nederland als daarbuiten een cruciale partij als het gaat om het functioneren van het internet. TelecityGroup is daarom zeer verheugd dat NL-ix als één van de eerste peering points start op AMS 5 om de groei van bestaande en nieuwe klanten gezamelijk te kunnen faciliteren. Samen met de uitbreiding van NL-ix in onze bestaande datacenters vergroot dit het vertrouwen dat we ook in de toekomst gezamenlijk zorg  dragen voor de best mogelijke connectiviteit binnen Nederland met korte lijnen, lage latencies en voldoende capaciteit.”

Jan Hoogenboom, Chief Executive Officer NL-ix:
“NL-ix, de op vier na grootste Internet Exchange ter wereld, is verheugd  om haar samenwerking met de grootste en meest succesvolle datacenter partij in Nederland, TelecityGroup, verder uit te breiden.  In haar Amsterdamse datacenters faciliteert TelecityGroup meer  onafhankelijke peering netwerken dan welk ander datacenter dan ook. Dat maakt het een ideale partner voor NL-ix. We hebben er alle vertrouwen in dat de combinatie van het nieuwste en het meest geavanceerde datacenter dat TelecityGroup ooit gebouwd heeft, het toekomstige AMS 5,  en de uitgebreide aanwezigheid van de NL-ix, bijdragen aan de continuering van onze succesvolle  samenwerking.”

Voor meer informatie, maar ook voor het plannen van een bezoek aan AMS-5 of overige datacentra neemt u contact op met:

Grayling
Niels Broekhof
Niels.broekhof@grayling.com
020-575 4008

Voor meer informatie over NL-ix:
Marc Gauw
Chief Commercial Officer NL-ix
info@nl-ix.net
+31 70 365 36 88

PR Archives: Latest, By Company, By Date