PR Archives:  LatestBy Company By Date


Press Release -- November 25th, 2010
Source: Telecity Group
Tags: Datacenter, DWDM, Exchange, Wavelength

TelecityGroup Amstel Business Park ontvangt AMS-IX keurmerk

TelecityGroup heeft van Amsterdam Internet Exchange het ‘AMS-IX certified datacenter’ keurmerk ontvangen voor haar Amstel Business Park datacenter.


De certificering van Amstel Business Park volgt op de succesvolle realisatie van de AMS-IX’s allereerste extensielocatie in dit datacenter in september 2010. Dankzij de inzet van de nieuwste dense wavelength division multiplexing (DWDM)-technologie kreeg Amstel Business Park een zelfde functie als de zeven locaties met een AMS-IX Point of Presence. In april 2010 werd TelecityGroup al door AMS-IX gecertificeerd voor haar datacenter in Amsterdam Zuid-Oost.

AMS-IX ontwikkelde haar eigen keurmerk om aan partijen uit binnen- en buitenland die willen aansluiten op het populaire internetknooppunt een objectief oordeel te kunnen geven over de verschillende datacenters in Nederland waar directe aansluiting mogelijk is. Vanwege omgevingsfactoren (o.a. bebouwingsdichtheid en locatie ten opzicht van de zeespiegel), die alleen gelden voor de Nederlandse datacentermarkt, zijn internationale standaarden als de Amerikaanse Tier-indeling in Nederland niet volledig van toepassing.

Job Witteman, CEO van AMS-IX: “Op 14 september 2010, een dag na het bekendmaken van de extensie-locatie, verbraken we als ’s werelds eerste internet exchange het data transportrecord van 1 Terabit per seconde. Die mijlpaal hadden we niet kunnen bereiken zonder een partij als TelecityGroup, die flink investeert in kwaliteit zonder daarbij betrouwbaarheid en kwaliteit uit het oog te verliezen. TelecityGroups Amstel Business Park is een van de meest geavanceerde datacenters in Amsterdam, en is dan ook met vlag en wimpel voor ons AMS-IX certified datacenter keurmerk geslaagd.”
Alexandra Schless, Algemeen Directeur TelecityGroup Nederland: “In 2010 hebben wij intensief met AMS-IX samengewerkt. We begonnen het jaar met een verdubbeling van de aansluitcapaciteit in Telecity2 in Amsterdam Zuid-Oost en kort daarop mochten we ook het AMS-IX certificaat voor die locatie in ontvangst nemen. Na het realiseren van de AMS-IX extensie in ons Amstel Business Park datacenter in september, maakt het AMS-IX keurmerk voor onze jongste locatie cirkel wat ons betreft helemaal rond. AMS-IX heeft bij het doorbreken van de Terabit-barrière de wens uitgesproken om ook het volgende datatransport-record, die van een Petabit per seconde, te doorbreken. Wij ondersteunen die ambitieuze doelstelling van harte en verwachten dus ook de komende jaren weer veelvuldig samen te werken.”

PR Archives: Latest, By Company, By Date