PR Archives:  LatestBy Company By Date


Press Release -- May 4th, 2010
Source: Telecity Group
Tags: Datacenter, Exchange

AMS-IX certificeert TelecityGroup

TelecityGroup voegt AMS-IX stempel toe aan bestaande accreditaties


TelecityGroup Nederland heeft van AMS-IX het ‘AMSIX certified data-center’- stempel ontvangen. AMS-IX stelde het keurmerk in 2009 samen om nationale en internationale partijen die willen aansluiten op de AMS-IX een objectief oordeel te kunnen geven over de verschillende datacenters waar die aansluiting mogelijk is. Dit AMS-IX certificaat is naast de internationale ISO-certificeringen 27001 en 9001 en de PCI DSS certificering voor klanten van TelecityGroup een uitstekende kwaliteitsgraadmeter.

Diverse internationale standaarden – zoals de Amerikaanse Tier-indeling – zijn niet altijd geheel van toepassing in Nederland. Dit als gevolg van specifieke omgevings-factoren zoals bijvoorbeeld de locatie ten opzichte van de zeespiegel. Om klanten toch een betrouwbare indicatie te geven van de kwaliteit van de datacenters waar partijen op de AMS-IX kunnen aansluiten, heeft AMS-IX zelf een standaard ontwikkeld. Voor de audit is het onafhankelijke engelse bureau Capitoline LLP ingezet.

Job Witteman, CEO van AMS-IX: “ We hebben alle relevante standaarden door-gespit en daar bruikbare elementen uit gehaald. Deze vormen bij elkaar ons nieuwe certificaat. Bij de audit is geen rekening gehouden met reeds verkregen accreditaties, maar zijn alle punten opnieuw door de auditor gecheckt. Gezien de professionaliteit van TelecityGroup verwachtten wij al dat zij zouden slagen voor de audit. Hun succesvolle aanpak wordt overigens ook bevestigd door onze analyse over 2009 waaruit blijkt dat TelecityGroup van al onze colocatie-aanbieders wederom de grootste was.”

Alexandra Schless, Algemeen Directeur TelecityGroup Nederland: “AMS-IX en TelecityGroup werken samen in een gezonde symbiose. AMS-IX is voor veel internationale bedrijven een interessante, zo niet noodzakelijke internet exchange. Deze bedrijven kunnen bij ons terecht voor de benodigde ruimte en aanvullende diensten. Na de uitbreiding in februari jl., die de aansluitcapaciteit van AMS-IX weer heeft verdubbeld, is dit officiële AMS-IX-keurmerk een waardevolle bevestiging van onze kwaliteit en een nieuwe mijlpaal in onze succesvolle relatie.”

PR Archives: Latest, By Company, By Date