PR Archives:  LatestBy Company By Date


Press Release -- March 31st, 2010
Source: Telecity Group
Tags: Datacenter

.eu websiteregistratie veiliggesteld

EURid spiegelt technische infrastructuur .eu topleveldomein bij TelecityGroup’s Amstel Business Park datacenter


EURid, de organisatie die het .eu topleveldomein beheert in opdracht van de Europese Comissie, zet een redundante IT-infrastructuur op in het Amstel Business Park datacenter van TelecityGroup Nederland. Hiermee is de dagelijkse registratie van ongeveer 2500 nieuwe internetadressen met de .eu extensie zeker gesteld. De keuze van EURid viel op TelecityGroup dankzij de ruime beschikbaarheid aan datacenterruimte, met de mogelijkheid voor een eigen suite, de uitgebreide netwerkconnectiviteit en de aantoonbaar energie-efficiënte operatie van het datacenter. EURid is begonnen met de implementatie van de technische infrastructuur die vanaf medio 2010 operationeel moet zijn.

In december 2005 begon EURid namens de Europese Commissie met het registeren van namen op het .eu topleveldomein. Het .eu domein groeit momenteel met ongeveer 2500 namen per dag en staat met ca. 3.220.000 registraties in de top 10 van de grootste topleveldomeinen wereldwijd. Daarbij heeft EURid de ambitie uitgesproken om het .eu domein in elk Europees land verder te laten groeien tot minstens het een-na-grootste domein, direct na het landendomein.

Dergelijke groeidoelstellingen vereisen ook beveiligde en betrouwbare disaster recovery voorzieningen. De bestaande oplossing, waarbij een klein datacenter in Praag fungeerde als back up voor het primaire datacenter in B

PR Archives: Latest, By Company, By Date